Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafiek van een functie tekenen

Beschouw de functie:

¦ : 2 -- : (x,y) { 1 als xy = 0
{ 0 als xy ¹ 0

Schets de grafiek van f.

Ik begrijp de opgave niet echt; wat bedoelt men met wat er na de "{" komt?? Waarom een 0 én een 1? En hoe kun je hier uit afleiden hoe je de grafiek dan moet tekenen?

Alvast bedankt !

Caroli
Student universiteit België - woensdag 11 januari 2006

Antwoord

Dag Caroline,

De functie is gedefinieerd voor alle mogelijke waarden van x en y, dus voor het hele vlak.
De functiedefinitie is opgedeeld in twee verschillende gevallen.
Het eerste geval is: xy = 0.
Dus: als xy = 0, dan is de functiewaarde gelijk aan 1.
Dit betekent: als x = 0 of als y = 0 (of allebei), dan is de functiewaarde gelijk aan 1.
In het tweede geval, dus als x en y beide niet 0 zijn, dan is de functiewaarde dus 0.
De grafiek van deze functie ziet eruit als een vlak op de grond (hoogte 0) met daarboven een zwevend kruis, op hoogte 1, boven de x-as en y-as. Lastig tekenen, maar wel voor te stellen.
groet,

Anneke
woensdag 11 januari 2006

©2001-2024 WisFaq