Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 42375 

Re: Complexe vergelijking

Wil je mij nog eens wat verder op weg zetten met deze oefeningen, zeker met 1 en 3
Hartelijk dank

lemmen
Ouder - vrijdag 23 december 2005

Antwoord

Kort eiq=cosq+isinq af met x; dan staat er in 1) gewoon 1+x*x2*...xn=0 en in 3) staat er dan x+x2+...+xn.
Werk die uit en vul dan aan het eind weer x=eiq hetzij x=cosq+isinq in; daarna moet je nog wel wat aan de uitkomsten sleutelen om, bijvoorbeeld, de formules in 3) te krijgen.

kphart
vrijdag 30 december 2005

 Re: Re: Complexe vergelijking 

©2001-2025 WisFaq