Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limieten van logaritmische functies

lim x- x(ln(x+1)-ln x) zou 1 moeten zijn
ik heb al geprobeerd
a)=x ln(x+1)/x=x ln (1+1/x) = *0
b)=e^lim x- (x ln (ln(1+1/x)))=e^(-)

ik zit dus vast en ik denk wel dat het in de richting van b) moet zijn maar ik zie het niet
als jullie me nogmaals zouden kunnen helpen zou ik jullie zeer dankbaar zijn

dominique

domini
Student Hoger Onderwijs Belgiė - maandag 12 december 2005

Antwoord

x×(ln(x+1)-ln(x))=
x×ln((x+1)/x)=
x×ln(1+1/x)=
ln((1+1/x)x)

Nu de standaardlimiet limx®(1+a/x)x=ea gebruiken levert:
limx®ln((1+1/x)x)=ln(e)=1

hk
maandag 12 december 2005

©2001-2024 WisFaq