\require{AMSmath} Geef de kromme Hoi, ik kwam niet uit deze vraag: Gegeven is de formule x2+2y2 = 9 Geef een parametervoorstelling van de kromme die op deze grafiek ligt. Bij voorbaat dank, B. B. Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 27 november 2005 Antwoord Ken je de formule sin2(t)+cos2(t)=1? We gaan nu naar die formule toewerken: deel links en rechts door 9: 1/9x2+2/9y2=1 (1/3x)2+(1/3Ö(2)y)2=1 Noem nu 1/3x=cos(t) en 1/3Ö(2)y=sin(t). Hieruit volgt x=3cos(t) en y=3/Ö(2)×sin(t) hk zondag 27 november 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, ik kwam niet uit deze vraag: Gegeven is de formule x2+2y2 = 9 Geef een parametervoorstelling van de kromme die op deze grafiek ligt. Bij voorbaat dank, B. B. Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 27 november 2005
B. Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 27 november 2005
Ken je de formule sin2(t)+cos2(t)=1? We gaan nu naar die formule toewerken: deel links en rechts door 9: 1/9x2+2/9y2=1 (1/3x)2+(1/3Ö(2)y)2=1 Noem nu 1/3x=cos(t) en 1/3Ö(2)y=sin(t). Hieruit volgt x=3cos(t) en y=3/Ö(2)×sin(t) hk zondag 27 november 2005
hk zondag 27 november 2005
©2001-2024 WisFaq