\require{AMSmath} Doelfunctie In een assenstelsel is G het gebied waarvoor geldt:x$\geq$0 en 1$\leq$y$\leq$6 en 2$\leq$x + y$\leq$8De doelfunctie is H=x+2yTeken het gebied G.Teken in G de isolijnen die horen bij H=10 en H=6In welk punt van G bereikt H zijn maximale waarde en hoe groot is die waarde?Hoe groot is de minimale waarde van H op het gebied G.Mijn probleem ligt in vraag c en d.Ik weet in welke punten de min en max waarde liggen maar niet hoe groot die is want ik heb geen idee hoe ik dat moet doen...please help me 0898 Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 november 2005 Antwoord Als het minimum in (2,0) ligt en het maximum in (2,6) dan kan je Hmin en Hmax berekenen door de coördinaten in te vullen in de doelfunctie.Hmin=x+2y=2+2·0=2Hmax=x+2y=2+2·6=14Toch? Lukt het dan? WvR zondag 20 november 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In een assenstelsel is G het gebied waarvoor geldt:x$\geq$0 en 1$\leq$y$\leq$6 en 2$\leq$x + y$\leq$8De doelfunctie is H=x+2yTeken het gebied G.Teken in G de isolijnen die horen bij H=10 en H=6In welk punt van G bereikt H zijn maximale waarde en hoe groot is die waarde?Hoe groot is de minimale waarde van H op het gebied G.Mijn probleem ligt in vraag c en d.Ik weet in welke punten de min en max waarde liggen maar niet hoe groot die is want ik heb geen idee hoe ik dat moet doen...please help me 0898 Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 november 2005
0898 Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 november 2005
Als het minimum in (2,0) ligt en het maximum in (2,6) dan kan je Hmin en Hmax berekenen door de coördinaten in te vullen in de doelfunctie.Hmin=x+2y=2+2·0=2Hmax=x+2y=2+2·6=14Toch? Lukt het dan? WvR zondag 20 november 2005
WvR zondag 20 november 2005
©2001-2024 WisFaq