Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Coordinaten van het snijpunt berekenen

bereken de coördinaten van het snijpunt van de lijnen:
2s+3(4+t)=26 en 5s+2t=2...
in het boek staat een manier die ik wel bij de andere sommen snap alleen niet bij deze. Hij gaat zo:
1.herleid één van de formules tot y=
2. vervang in de andere vergelijking y zo dat er een vergelijking in x ontstaat
3. de oplossing van deze vergelijking is de x-coördinaat van het snijpunt
4. door invullen in de vergelijking van stap 1 vind je de y-coördinaat van het snijpunt.

ZX
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 9 november 2005

Antwoord

Wel aan... neem voor y bijvoorbeeld s en druk s uit in t. Vervang in de andere vergelijking de s door die uitdrukking in t.

Bijvoorbeeld zo:

2s+3(4+t)=26
2s=26-3(4+t)
s=13-11/2(4+t)

Invullen:
5s+2t=2
5(13-11/2(4+t))+2t=2
Oplossen en dan weet je s.
Enz..

WvR
woensdag 9 november 2005

©2001-2024 WisFaq