Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Waarde uithalen

We hebben de formule R = r X L / A
Hoe kan ik er A r en L uithalen.
Ik weet dat je de andere waarden er kan uithalen door alle waarden cijfers te geven. vb 20 = 10 X 4 / 5.
Maar kan je eens zeggen, hoe je dit zonder cijfers kan doen.

Met vriendelijke dank.

Pieter
Overige TSO-BSO - zaterdag 15 oktober 2005

Antwoord

Je bedoelt, denk ik, hoe je gegeven de formule met R=... p, A en L kan uitdrukken in de andere grootheden.

q40823img1.gif

Hierbij gebruik je de regel dat je 'links en rechts steeds mag vermenigvuldigen of delen door hetzelfde'. Was dat de bedoeling?

WvR
zaterdag 15 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq