Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De eigenschappen van 2 lijnen

Ik weet dat een produchtgrafiek van 2 lijnen meestal een parabool is. Ik kan alleen niet de eigenschappen in de forumels vinden die er voor zorgen dat de lijnen elkaar op het zelfde punt raken in de grafiek. Misschien kunt U mij helpen? Ik kom niet verder dan dit; als ik mijn GRM gebruik doe ik het volgende. Ik ga naar 'Y=' en type daar bv de formules Y1= 1-X en Y2= 1+X . Om dan makkelijk de productgrafiek te krijgen ga ik naar 'VARS' vanuit 'YVARS' maak ik dan de nieuwe formule Y3= Y1 + Y2 . Als ik de grafiek dan plot lopen de lijnen door dezelde waarden op de y-as. Is dit dus waterdicht/ altijd zo? of zie ik een mogelijkheid over het hoofd? Zou u mij misschien een tip kunnen geven hoe ik ik dit kan bewijzen?

Alvast bedankt!!!

Wilke
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 september 2005

Antwoord

Als je het het erover hebt dat de productgrafiek van twee lijnen meestal een parabool is dan zou je het moeten hebben over Y3=Y1*Y2 en niet Y3=Y1+Y2. Ook heb he het over: dezelfde waarden op de y-as. Bedoel je misschien de x-as? of toch niet? Kortom: je vraag roept bij ons een boel onduidelijkheden op.
Om je een stukje op weg te helpen hieronder 4 combinaties van het Y=scherm en het bijbehorende grafieken scherm:

q40413img1.gif q40413img2.gif

q40413img3.gif q40413img4.gif

q40413img5.gif q40413img6.gif

q40413img7.gif q40413img8.gif

Misschien kun je met deze plaatjes in beeld je vraag nog eens herlezen.
Reageer dan eventueel via de knop rechtsonder: reageren.

hk
vrijdag 23 september 2005

 Re: De eigenschappen van 2 lijnen 

©2001-2024 WisFaq