Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs

bewijs lim x --oneindig (5^x/2^(x2))= 1

ik heb erop gezocht en gezocht ( ook in de vraagbak)maar heb er niets op gevonden dan onbepaaldheden ( ook met L'Hospital); kan je hier aub een oplossing voor vinden

dank bij voorbaat

sandro
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 17 augustus 2005

Antwoord

Schrijf 5x als macht van 2: 5x=2^(x×2log(5)).
Je krijgt dan 2^(x×2log(5))/2^(x2)=
2^(x×2log(5)-x2).
Nu is limx®¥(x×2log(5)-x2)=-¥.
Dus de gevraagde limiet is 0 en niet 1.

hk
donderdag 18 augustus 2005

©2001-2024 WisFaq