Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Pincode

als je een pincode van 4 cijfers hebt dan heb je 10*10*10*10= 10000 mogelijkheden,maar als je nou niet 2 dezelfde cijfers mag hebben bijvoorbeeld 1233of 1123 dan is het toch 10*9*8*7=5040 mogelijkheden, hoe kan het dat er overal staat met de zelfde cijfers is 9*9*9*9=6561 mogelijkheden zijn

nicky
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 april 2005

Antwoord

Dat laatste is wanneer je wel dezelfde cijfers maar geen nullen mag gebruiken.

Uiteraard heb je verder gelijk: net 4 cijfers kun je precies alle getallen 0000 t/m 9999 maken. En dat zijn er 10000.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zondag 24 april 2005

©2001-2024 WisFaq