\require{AMSmath} Knikkers Als er in vier bakjes elk 5 witte en 1 rode knikker zitten en je neemt vervolgens uit elk bakje een knikker.Hoe groot is dan de kans dat je minstens 3 rode knikkers neemt?Hoe groot is dan de kans dat je 0, 1 of 2 rode knikkers neemt?De kans op 0 rode knikkers is volgens mij (5/6)4? lien 2de graad ASO - zaterdag 16 april 2005 Antwoord Lijkt me een typisch binomiaal kansexperiment! X: aantal rode knikkers p=0,2 n=4 Gevraagd P(X3)=1-P(X2) Zie boven...Zie ook 3. Binomiale verdeling voor meer uitleg en voorbeelden. WvR zaterdag 16 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als er in vier bakjes elk 5 witte en 1 rode knikker zitten en je neemt vervolgens uit elk bakje een knikker.Hoe groot is dan de kans dat je minstens 3 rode knikkers neemt?Hoe groot is dan de kans dat je 0, 1 of 2 rode knikkers neemt?De kans op 0 rode knikkers is volgens mij (5/6)4? lien 2de graad ASO - zaterdag 16 april 2005
lien 2de graad ASO - zaterdag 16 april 2005
Lijkt me een typisch binomiaal kansexperiment! X: aantal rode knikkers p=0,2 n=4 Gevraagd P(X3)=1-P(X2) Zie boven...Zie ook 3. Binomiale verdeling voor meer uitleg en voorbeelden. WvR zaterdag 16 april 2005
WvR zaterdag 16 april 2005
©2001-2024 WisFaq