Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vertellers, onwetenden en zwijgers

Je hebt een situatie van 8 vertellers, 12 onwetenden, 5 zwijgers: (8,12,5). De volgende ontmoetingen zijn mogelijk: Verteller ontmoet verteller: V-V, verteller ontmoet onwetende: V-O en verteller ontmoet zwijger: V-Z. En de vraag is hoeveel verschillende ontmoetingen V-V zijn er mogelijk? Deze vraag geldt ook voor V-O en V-Z. Please help me....

Laura
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 30 maart 2005

Antwoord

Totaal mogelijk (25 boven 2) ontmoetingen = 300 stuks.
O met O ontmoeting geeft: (12 boven 2) = 12x11/2 mogelijkheden = 66
O met Z ontmoeting geeft: 12x5=60 mogelijkheden. Zo werkt dat dus.
Dan heb je nog Z-Z en de drie mogelijkheden die jij aangeeft. Uiteraard moet daar totaal straks 300 uitkomen. Kijk maar eens of je die puzzel zelf in elkaar krijgt.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
woensdag 30 maart 2005

©2001-2024 WisFaq