Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De meetkundige rij zoeken

hallo,

Er is een vraagje over rijen waar ik een probleempje mee heb. Je moet dus de meetkundige rij vinden met de volgende gegevens:

t1 + t2= 28 en t3 + t4= 175

Ik denk dat je eerst moet zeggen dat: t1 + t2 + t3 + t4 = Sn = 175 + 28 = 203

en ik denk dat je dan de formule voor de som ofzo moet gebruiken. Maar ik weet niet juist hoe ik er verder aan moet beginnen.Laat staan of ik juist bezig ben...

Alvast bedankt voor de hulp

Groetjes

Karo
2de graad ASO - vrijdag 18 maart 2005

Antwoord

Een meetkundige rij.... dan geldt:

tn+1=tn·a

t1+t2=28 komt neer op:
t1+t1·a=28
t1(1+a)=28

t3+t4=175 komt neer op:
t1·a2+t1·a3=175
t1·a2(1+a)=175

Kom je er dan?

WvR
vrijdag 18 maart 2005

©2001-2024 WisFaq