Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Z-scores

In een spss data bestand hebben we geprobeerd om ruwe scores om te zetten in z-scores door op de menu balk analyze,descriptive statistics, descriptives en het hokje links onderaan aan te vinken. Maar de z-scores lopen niet van -1 tot 1. (De ruwe scores lopen van o-14). Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het wel lukt? Alvast heel erg bedankt.

jessic
Student universiteit - dinsdag 15 maart 2005

Antwoord

Het is niet helemaal duidelijk wat je bedoeling is. Wil je bij een bepaalde variabele bij elke respondent de bijbehorende z-score maken ???
1) Wanneer je zo z-scores gaat maken zullen deze z-scores zeker niet van -1 tot 1 gaan lopen maar veel meer van -2 tot 2 (met nog enkele waarden daarbuiten). Tenzij de oorspronkelijke verdeling heel erg raar verloopt (maar dan is de z-score ook niet bruikbaar).
2) Die z-scores bij een interval/ratio variabele kun je ook zelf (laten) maken. Bepaal van de variabele via de descriptives het gemiddelde en de standaarddeviatie. Maak met recode een nieuwe variale zvar = (var-gem)/stdev. (voor gem en stdev vul je de getallen in die je net gevonden had).

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
dinsdag 22 maart 2005

©2001-2024 WisFaq