Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De productregel

hey wisfaq, ik snap deze som niet...kunt u me dat even uitleggen?
Jappe maakt een proefwerk dat uit 25 vierkeuzevragen bestaat. Bij zes vragen moet hij het antwoord raden. Bereken nauwkeurig de kans dat hij bij deze zes vragen geen enkele keer goed raadt.
Alvast bedankt!

gackt
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 maart 2005

Antwoord

De kans op eerste vraag fout is = 3/4·100%= 75%
De kans op eerste twee vragen fout:(3/4)2·100%= 56,25%
De kans op alle zes fout: (3/4)6·100%= 17,8%

Groet

pl
dinsdag 1 maart 2005

©2001-2024 WisFaq