Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal

Hallo

Ik moet de integraal van ln2(x) berekenen. Ik denk dat het d.m.v. partiële integratie moet, maar ik zit altijd vast.
Kunnen jullie mij enkele tips geven?

Bedankt

Joke

Joke
3de graad ASO - zondag 27 februari 2005

Antwoord

Schrijf ̣ln2xdx als ̣1×ln2xdx.
Partieel primitieveren levert
̣1×ln2xdx=x×ln2x-̣x×2ln(x)×1/x dx=
x×ln2x-2̣ln(x)dx.
̣ln(x)dx bepalen we weer met partieel integreren, zelfde manier:
̣ln(x)dx=̣1×ln(x)dx=xln(x)-̣x*1/xdx=xln(x)-̣1dx=xlnx-x.
Samen nemen levert:
x×ln2(x)-2(xln(x)-x)=x×ln2x-2xln(x)+2x

hk
zondag 27 februari 2005

 Re: Integraal  

©2001-2024 WisFaq