Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele afname

Aan 1 liter wordt 100 gram zout toegevoegd. Het zout lost langzaam op. Na t minuten is van de 100 gram nog G gram onopgelost. Voor G geldt de formule: G=100.0,65t

Vraag: Hoeveel gram zout lost er in de tiende minuut op?

Ellen
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 februari 2005

Antwoord

In de tiende minuut? Eh... de eerste minuut loopt van t=0 tot t=1, dus de tiende minuut loopt van t=9 tot t=10. Dus bereken G(10)-G(9) en je bent er uit... denk ik...

WvR
zondag 20 februari 2005

©2001-2024 WisFaq