\require{AMSmath} Tweede afgeleide Hoe vind ik de tweede afgeleide van y naar x van volgende fuctie: (x2+y2)3-3(x2+y2)+1=0 voor de eerste afgeleide het ik -x/y gevonden, als ik dit verder afleid (dy/dx) bekom ik y/x , maar in het boek staat als oplossing -(x2+y2)/y3 weten jullie wat ik fout doe? bedankt! steph Student Hoger Onderwijs België - donderdag 10 februari 2005 Antwoord steph, Uit y'=-x/y volgt dat y''=-(y-xy')/y2.Invullen hierin van y'=-x/y geeft het gevraagde antwoord. Groetend, kn donderdag 10 februari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe vind ik de tweede afgeleide van y naar x van volgende fuctie: (x2+y2)3-3(x2+y2)+1=0 voor de eerste afgeleide het ik -x/y gevonden, als ik dit verder afleid (dy/dx) bekom ik y/x , maar in het boek staat als oplossing -(x2+y2)/y3 weten jullie wat ik fout doe? bedankt! steph Student Hoger Onderwijs België - donderdag 10 februari 2005
steph Student Hoger Onderwijs België - donderdag 10 februari 2005
steph, Uit y'=-x/y volgt dat y''=-(y-xy')/y2.Invullen hierin van y'=-x/y geeft het gevraagde antwoord. Groetend, kn donderdag 10 februari 2005
kn donderdag 10 februari 2005
©2001-2024 WisFaq