Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Constante functies

Hallo

In de cursus zijn we bezig met constante functies. In de oefenreeks staat een *-opdracht, maar ik geraak er niet wijs uit!

Hebben jullie tips?

"Geef een vergelijking van de rechte a die het beeld is van de rechte b (vergelijking y=1) door de verschuiving t=OM (vector OM bedoeld) als (2,5) de coördinaat van het punt M is en O de oorsprong van het assenstelsel."

Evelie
2de graad ASO - dinsdag 8 februari 2005

Antwoord

Hallo Evelien,

Als je een horizontale rechte y=1 hebt, en je gaat elk punt daarvan 2 eenheden naar rechts en 5 eenheden naar boven verschuiven (want dat doe je met die verschuiving t), dan zal het punt (x,1) van de rechte b terechtkomen op (x+2,1+5) dus op (x+2,6), en dit voor alle x. Dus als ik eens een paar x-waarden invul (vb -2,-1,0,p) dan kom ik de volgende punten uit: (0,6), (1,6), (2,6), (p+2,6). Dus dan ken je de vergelijking van a wel zeker?

Groeten,

Christophe
dinsdag 8 februari 2005

 Re: Constante functies 

©2001-2024 WisFaq