Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Discrete functie

Wat wordt bedoelt met het begrip discrete functie?

context: (kansrekening) Toevalsveranderlijke is een functie van de uitkomstenverzameling naar R, die aan elke uitkomst een bepaald reeël getal toekent. Deze functie is ofwel discreet, ofwel continu.

Leen V
Student universiteit - zondag 12 mei 2002

Antwoord

Een discrete functie is bijvoorbeeld de kansfunctie P(X=k) waarbij k=1,2,3,4,5 of 6 en P(X=k) de kans om k ogen te gooien met een dobbelsteen. Waarom is dit een discrete functie? Om dat je voor k alleen gehele getallen (1 t/m 6) mag invullen... de functie heeft voor, bijvoorbeeld, k=3,1 geen betekenis. Een uitkomstenverzameling (van een kansexperiment) bestaat (meestal) uit een eindig aantal discrete waarden. Deze kansfunctie voegt aan elk element van de uitkomstenverzameling een reëel getal toe (van 0 tot 1).

Hopelijk helpt dit.

WvR
zondag 12 mei 2002

©2001-2024 WisFaq