Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe weet ik of de vierkante haakjes open moeten?

hallo,

ik heb volgende opgave gekregen van een cirkel
bereken het domein en beeld van c((0,0),2) met x 0 en y=0

de oplossing was: domein= [-2,0[ en het beeld= [0,2[

Hoe weet ik of de vierkante haakjes open of toe moeten zijn?
Alvast heel erg bedankt!

jolien
Student Hoger Onderwijs België - maandag 22 november 2004

Antwoord

Teken de bewuste cirkel. x moet negatief zijn en y positief, het gaat dus over de kwartcirkel in het tweede kwadrant.

x moet zelfs *strikt* negatief zijn, de punten waarvoor x=0 tellen dus niet mee. In de bewuste kwartcirkel is dat het bovenste punt, met coordinaten (0,2)

Het domein slaat nu op de x-waarden en het beeld op de y-waarden.

Voor elke x in [-2,0] hebben we een punt van het gegeven cirkelstuk, behalve voor x=0, die moet er dus uit - [-2,0[

Voor elke y in [0,2] hebben we een punt van het gegeven cirkelstuk, behalve voor y=2, die moet er dus uit - [0,2[

cl
maandag 22 november 2004

©2001-2024 WisFaq