Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 29316 

Re: Schaduwvergelijking

hallo,
Ik snap zeg maar niet waar die 8y blijft als je de vergelijking oplost. En wat word er eigenlijk mee bedoelt als je zegt van stel x2=y? En ga je terug naar x2=y omdat je dat eerst heb weggewerkt?
Alvast bedankt

Jessy
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 31 oktober 2004

Antwoord

Je hebt, als het goed is, ooit geleerd hoe je vergelijkingen kan oplossen met ontbinden in factoren:

Zie Vergelijkingen oplossen met ontbinden in factoren.

Uiteraard kan je de vergelijking y2-8y+12=0 ook oplossen met de Abc formule.

Ga maar eens kijken...

Als je in de oorspronkelijk vergelijking x2 vervangt door y en je berekent vervolgens wat y moet zijn, dan ben je er nog niet. De vraag was immers wat is x? Maar omdat ik weet dat y=x2 en ik y weet weet ik x natuurlijk ook... toch?

WvR
zondag 31 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq