Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met machten

Hallo, ik loop weer eens vast met iets:

in mijn boek wordt het volgende gesteld:

f(x)=(5/3)x^(2/3)-3*(2/3)x^(-1/3) = (5x-6)/(3x^(1/3))

en

g(x)=5x^(1/4)-2x^(-3/4) = (5x-2)/(x^(3/4))

ik snap in beide gevallen niet hoe deze stap in elkaar zit. Zou u me kunnen helpen dit helder te maken??

Alvast Bedankt!

Joost
Student universiteit - vrijdag 29 oktober 2004

Antwoord

Ik zal de laatste doen, dan kan je de eerste zelf proberen:

q29246img1.gif

Zie Rekenregels machten en logaritmen

WvR
vrijdag 29 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq