Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Voordat je gaat ontbinden moet je de vergelijking op nul herleiden:

Voorbeeld
x3 = 2x2
x3 - 2x2= 0
x2 · (x - 2) = 0
x2 = 0 of x - 2 = 0
x = 0 of x = 2

Na x3 - 2x2= 0 raak ik het spoor bijster. Kun je mij helpen of anders een goed boek met uitleg aanbevelen?

Alvast bedankt.

Len
Ouder - woensdag 13 oktober 2004

Antwoord

Het spoor bijster? De ontbinding die je zelf geeft is toch de juiste? Zo groot mogelijke factor buiten haakjes halen, in dit geval dus x2
Als je in de database zoekt op "ontbinden in factoren" kom je veel voorbeelden tegen.

vr groet

pl
woensdag 13 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq