\require{AMSmath} Limiet van C Kunt u mij misschien helpen? De volgende formule is mij gegeven.q = C*U (1-e^(-t/R*C))Nu moet ik de q voor C = ¥ bepalenDat zou met l'Hopital kunnen. Maar hoe kan ik dit nu uitwerken. Ik krijg:lim 1/U(-e^(-t/R*C)*-1/R*C)C ®¥Hoe kom ik nu op de uitkomst q = (U/R)*t ? Gerwin Student hbo - maandag 11 oktober 2004 Antwoord Op die manier moet de noemer dan wel 1/(1-exp(-t/RC)) zijn. Verder lijk je die noemer dan nog af te leiden naar t ipv naar C!Probeer eens de andere factor in de noemer te zettenq = [1-exp(-t/RC)] / [1/UC]Een enkele toepassing van de l'Hopital is voldoende. Lukt het zo? cl maandag 11 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u mij misschien helpen? De volgende formule is mij gegeven.q = C*U (1-e^(-t/R*C))Nu moet ik de q voor C = ¥ bepalenDat zou met l'Hopital kunnen. Maar hoe kan ik dit nu uitwerken. Ik krijg:lim 1/U(-e^(-t/R*C)*-1/R*C)C ®¥Hoe kom ik nu op de uitkomst q = (U/R)*t ? Gerwin Student hbo - maandag 11 oktober 2004
Gerwin Student hbo - maandag 11 oktober 2004
Op die manier moet de noemer dan wel 1/(1-exp(-t/RC)) zijn. Verder lijk je die noemer dan nog af te leiden naar t ipv naar C!Probeer eens de andere factor in de noemer te zettenq = [1-exp(-t/RC)] / [1/UC]Een enkele toepassing van de l'Hopital is voldoende. Lukt het zo? cl maandag 11 oktober 2004
cl maandag 11 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq