Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafiek tekenen met behulp van niveaulijnen

Ik moet de grafiek teken van de volgende fuctie met meerdere variabelen:
z= (x-2)2+(y-1)2

Ik het boek wordt er aangeraden eerst enkele niveaulijnen te tekenen en daarna met behulp van deze niveaulijnen de grafiek te schetsen.

Hoe kan ik deze niveau lijnen dan berekenen??

Ik dacht eerst telken x, y en z gelijk aan nul te nemen, maar dan zit ik met drie grafieken, en hoe breng ik deze tot 1 geheel...
of is deze werkwijze helemaal fout??
bedankt!

jul
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 9 oktober 2004

Antwoord

Niveaulijnen wil zeggen dat je een in het xOy vlak lijnen tekent met gelijke z-waarden. Dus teken maar eens:

(x-2)2+(y-1)2=1
(x-2)2+(y-1)2=2
(x-2)2+(y-1)2=3
...
Zouden je toch bekend voor moeten komen.. denk ik.

WvR
zaterdag 9 oktober 2004

 Re: Grafiek tekenen mbv niveaulijnen 

©2001-2024 WisFaq