Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe maak je van een decimaal getal een breuk?

in de cursus staat:
2,363636...=236/99=24/11=26/11
rekenmachine: 2 a b/c 36 a b/c 99= shift d/c

Onze vraag: met onze rekenmachine lukt dit niet, het is een casio fx 92 college b. Is er een andere mogelijkheid om dit met onze rekenmachine op te lossen? Dank je!!!

freson
2de graad ASO - donderdag 23 september 2004

Antwoord

Volgens mij zit het 'denkwerk' in de eerste stap. De rest is een kwestie van breuken vereenvoudigen. Dus kan dat ook best zonder rekenmachine... vooral als je (zoals je zegt) geen breukentoets op je rekenmachine hebt.

Deel teller en noemer door hetzelfde getal. Dus 36 en 99 zijn beide deelbaar door 3. Dus 12 en 33. O... 12 en 33 zijn beide ook deelbaar door 3, dus... 4 en 11. Klaar.

Zie Deelbaarheid

WvR
zondag 26 september 2004

©2001-2024 WisFaq