Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Komt niet goed uit

Q = Q0 . (1 - e-30t

Nou is: Q/Q0 = 0,5

Ik zat te denken (1 - e-30t) = 0,5

Maar komt niet goeduit kun je aub helpen...???

Gr. Bob

Bob
Student hbo - woensdag 22 september 2004

Antwoord

De een naar de andere kant

-e^(-30t) = -0,5

Tekens veranderen

e^(-30t) = 0,5

En nu van beide leden de natuurlijke logaritme nemen. Je weet vast wel tot wat ln(e^a) vereenvoudigt...

cl
woensdag 22 september 2004

©2001-2024 WisFaq