Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortels vereenvoudigen

Mijn lerares behandelde een som in de les en ze maakte van deze som
x=(-12±Ö204)/6
het volgende
x=(-12±2Ö51)/6
mijn vraag is waarom ze die Ö204 veranderd in 2Ö51
Alvast bedankt suus

suus
Student hbo - woensdag 15 september 2004

Antwoord

Het is de gewoonte om wortels zo klein mogelijk te schrijven. Dus i.p.v. Ö50 schrijf je liever 5Ö2. De reden daarvoor is dat je dan soms uitdrukkingen met wortels korter kan schrijven...

Een voorbeeld:

Vraag:
Kan je Ö50 + Ö8 korter schrijven?

Antwoord:
Je zou denken nee, want wortels optellen kon toch helemaal niet...!?
Hier kan het wel:
Ö50+Ö8=5Ö2+2Ö2=7Ö2

Dat had je toch niet gedacht!

Op Rekenen met wortels kan je er meer over vinden.

WvR
woensdag 15 september 2004

©2001-2024 WisFaq