\require{AMSmath} Exacte waarde sin A in driehoek Gegeven is de driehoek ABC met a=2, b=3 en c=4. Gevraagd is de exacte waarde van sin A. Ik kan wel de onexacte waarde uitrekenen, maar niet de exacte. Frans Student hbo - zaterdag 3 juli 2004 Antwoord Met de cosinusregel kan je de exacte waarde voor de cosinus van hoek A uitrekenen..., maar dan weet je de exacte waarde van de sinus van hoek A ook! 22=32+42-2穋osa Reken... reken... (wel doen!) cosa=7/8 Beschouw de rechthoekige driehoek met bij hoek A een aanliggende rechthoekszijde van 7 en een schuine zijde van 8. Wat is dan de sinus van hoek A. Hopelijk lukt het zo... WvR zaterdag 3 juli 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven is de driehoek ABC met a=2, b=3 en c=4. Gevraagd is de exacte waarde van sin A. Ik kan wel de onexacte waarde uitrekenen, maar niet de exacte. Frans Student hbo - zaterdag 3 juli 2004
Frans Student hbo - zaterdag 3 juli 2004
Met de cosinusregel kan je de exacte waarde voor de cosinus van hoek A uitrekenen..., maar dan weet je de exacte waarde van de sinus van hoek A ook! 22=32+42-2穋osa Reken... reken... (wel doen!) cosa=7/8 Beschouw de rechthoekige driehoek met bij hoek A een aanliggende rechthoekszijde van 7 en een schuine zijde van 8. Wat is dan de sinus van hoek A. Hopelijk lukt het zo... WvR zaterdag 3 juli 2004
WvR zaterdag 3 juli 2004
©2001-2024 WisFaq