Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met breuken

kan iemand mij helpen deze vergelijking op te lossen.

x/x-2 = 8/2-x + 3/x

Mijn uitwerking klopt helemaal niet met het goede antwoord.

alvast bedankt

suus

suus
Student hbo - woensdag 30 juni 2004

Antwoord

Het zou fijn zijn als je in 't vervolg:
a)Jouw uitwerking liet zien.
b)Het veronderstelde goede antwoord ook gaf.
c)De opgave van haakjes zou voorzien waar nuttig.

Ik moet nu maar gokken dat de vergelijking is:
x/(x-2)=8/(2-x)+3/x.

Maar omdat we niet de beroerdsten zijn dan toch maar een korte schets van de oplossing:
x/(x-2)-8/(2-x)-3/x=0
x/(x-2)+8/(x-2)-3/x=0
(x2+8x-3(x-2))/(x(x-2)=0
x2+8x-3x+6=0 Ùx¹0 Ùx¹2
x2+5x+6=0 Ùx¹0 Ùx¹2
(x+2)(x+3)=0 Ùx¹0 Ùx¹2
Dus
x=-2 of x=-3


hk
woensdag 30 juni 2004

 Re: vergelijking met breuken 

©2001-2024 WisFaq