Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Abc formule

Ik begrijp niet hoe ik p moet berekenen. Er moeten twee oplossingen zijn:
-3x2+ px-p=0

Trista
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 9 april 2002

Antwoord

Je kunt p niet berekenen zolang je x niet weet en, omgekeerd, zonder een gegeven p kun je x niet vinden.
Wat wel kan: p "vrijmaken" uit de gegeven vergelijking en vervolgens uitdrukken in x.

Schrijf je vergelijking eerst als px-p=3x2
Ontbind vervolgens het linkerlid: p(x-1)=3x2
Deel vervolgens links en rechts door (x-1).

Eindresultaat: p=3x2/(x-1)

Is dit wat je bedoelt?

MBL
dinsdag 9 april 2002

©2001-2024 WisFaq