Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk met vergelijing

In een winkel is er koffie van 280 f en 330f de kilo.
Moeder koopt van beide soorten. Ze betaalde 2950 f voor 10 kg.
Hoeveek kg van 280 f kocht moeder ?

stefan
1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 11 juni 2004

Antwoord

Noem het aantal kilo's van de soort die 280 kost x.
Noem het aantal kilo's van de soort die 330 kost y.
Dan
280x+330y=2950 en
x+y=10

Omdat x=10-y krijg je dan
280x+330(10-x)=2950
280x+3300-330x=2950
-50x=-350
x=7
Dus moeder kocht 7 kg van de goedkoopste soort.

hk
vrijdag 11 juni 2004

©2001-2024 WisFaq