Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Percenten en per mille

hoi
121/2% van 8065 =1/8*8065=8065/8=1008,125
de vraag is hoe is 121/2% omgezet in 1/8

Rob Ba
Iets anders - dinsdag 8 juni 2004

Antwoord

12,5 % = 12,5/100 = 0,125 = 125/1000 = 1/8 om maar eens iets te noemen.
Of reken eens terug. Als 12,5 % het 1/8-ste deel is, dan zou 8x12,5 5 weer de volle 100 % moeten zijn.
En 8 x 12,5 = 100, dus.....

MBL
dinsdag 8 juni 2004

©2001-2024 WisFaq