Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oefening ivm eerstegraadsfunctie

Dit is mijn opgave: Bepaal het voorschrift van de eerstegraadsfunctie die voldoet aan volgende voorwaarden:
f(-5)=f(0)-5 en f(x)=0,5.f(3x)
Ik weet niet echt hoe te beginnen...

Dorien
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 29 mei 2004

Antwoord

De algemene formule voor een eerstegraadsfunctie is:

y=ax+b

Nu geldt:
f(-5)=f(0)-5

Dus a=1 (ga na!!!)

Nu jij weer...

WvR
zaterdag 29 mei 2004

©2001-2024 WisFaq