Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagjes goniometrie

Huy

Ik heb wat vraagjes:

1) Bepaal de voorwaarden voor r $\in$ $\mathbf{R}$ als sin$\alpha$=r-2/8-r

Ik los dit op met een stelsel en dan bekomen ik voor stelsel 1: r$<$8 ; stelsel 2: r$>$8 en r$<$=5...
Wat is de oplossing dan??

2) Er wordt gevraagd: wat is $\alpha$/2? van cos$\alpha$=1/2
Ik vind $\alpha$=±60°+k.360°
Maar wat nu met de $\alpha$/2?? die 60° wordt dan 30°, maar moet je dan k.360° laten staan? Of moet je dit ook delen door 2; en dus k.180° noteren?

3) Hoe vind ik de periode van 4.tan($\alpha$+$\frac{\pi}{3}$)?

4) Hoe kan je : sin(bgcos 1/2) berekenen zonder rekenmachine?

Thanx

Kurt
Student Hoger Onderwijs België - zondag 23 mei 2004

Antwoord

  1. -1$\leq$r-2/8-r$\leq$1
    r-2/8-r=1 als p=5
    Aangezien de grafiek van y=r-2/8-r een orthogonale hyperbool is kun je in onderstaande schets zien dat de oplossing is p$\leq$5

    q24351img1.gif

  2. k.180°
  3. deze is dezelfde als van tan($\alpha$)
  4. bgcos1/2=$\pi$/3
    sin($\pi$/3)=?

hk
maandag 24 mei 2004

©2001-2024 WisFaq