Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Drietallig getallenstelsel

Waaruit is het drietallig getallenstelsel opgebouwd en hoe moet je rekenen met het drietallig getallenstelsel?

loek s
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 mei 2004

Antwoord

Het drietallig getallenstelsel is opgebouwd uit de cijfers 0, 1 en 2.

Dus tellen gaat zo:
0, 1, 2, 10, 11, 12, 20, 21, 22, 100, 101, 102,...
Dat is lekker handig...

De tafels:

1x1=1
1x2=2

2x1=2
2x2=11

Klaar...!

Optellen?
 12201002011
12111011001
------------+
102012020012
Enzovoort...

WvR
zondag 16 mei 2004

©2001-2024 WisFaq