Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 23706 

Re: Talstelsels

sorry maar ik begrijp het nog steeds niet, zouden jullie het wat verder kunnen uitleggen? Bij voorbaat dank.

Marloe
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 9 mei 2004

Antwoord

83 = 512 = 7.73 +1
Dus a.83 = a(7.73+1) = ...
Wat is dan de rest van de deling van a.83 door 7?

82 = 64 = 7.9 + 1
Dus b.82 = b(7.9+1) = ...
Wat is dan de rest van de deling van b.82 door 7?

8 = 7 + 1
Dus c.8 = c(7+1) = ...
Wat is dan de rest van de deling van c.8 door 7?

Wat is de rest van de deling van d door 7?

Tel alle resten op om de totale rest te bekomen.

Als je er nog altijd niks van snapt, moet je toch maar eens in je boek kijken hoe daar deelbaarheidsregels worden afgeleid...

cl
zondag 9 mei 2004

©2001-2024 WisFaq