\require{AMSmath} Tangens * sinus Ik zit met een lastig vraagstuk. Ik kan hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Het volgende: D = -tan(Alpha) * sin(Alpha) Nu weet ik D maar wil graag Alpha weten. Kan iemand mij helpen de inverse functie te bepalen. Michel Student hbo - maandag 3 mei 2004 Antwoord Gegeven D = -tan a.sin a = -sin a/cos a.sin a = -sin2a/cos a = (cos2a - 1)/cos a Vervang cos a door z en je bekomt een vierkantsvergelijking in z z2 - D.z - 1 = 0 zodat z = cos a kan berekend worden. LL maandag 3 mei 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zit met een lastig vraagstuk. Ik kan hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Het volgende: D = -tan(Alpha) * sin(Alpha) Nu weet ik D maar wil graag Alpha weten. Kan iemand mij helpen de inverse functie te bepalen. Michel Student hbo - maandag 3 mei 2004
Michel Student hbo - maandag 3 mei 2004
Gegeven D = -tan a.sin a = -sin a/cos a.sin a = -sin2a/cos a = (cos2a - 1)/cos a Vervang cos a door z en je bekomt een vierkantsvergelijking in z z2 - D.z - 1 = 0 zodat z = cos a kan berekend worden. LL maandag 3 mei 2004
LL maandag 3 mei 2004
©2001-2024 WisFaq