Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Reeks

hoe los ik dit op?

Gebruik åk = n(n+1) / 2 om aan te tonen dat å (a+kv) = (n+1)*(a+ (nv/2))

Ik weet totaal niet hoe hieraan te beginnen

bedankt

Julie

Julie
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 7 april 2004

Antwoord

De index k loopt blijkbaar van 0 tot en met n. Bedenk nu dat

å(a+kv) = å(a) + å(kv) [1]

met

åa = (n+1)a [2]
å(kv) = våk [3]

en het bewijs is klaar. Op welke eigenschappen steunen [1], [2] en [3]?

cl
donderdag 8 april 2004

©2001-2024 WisFaq