Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineaire vergelijking

Ik ben nu op het HBO bezig met het vak computer graphics.
Ik heb eerst een beetje een opfrisser nodig (omdat ik 3 jaar geen wiskunde heb gehad).

Nu ben ik bezig met een paar oefeningen, maar ik kom er niet helemaal uit

X - 6Y = 2X + 1
als ik dan die 2X naar links verplaats kom ik op dit uit(ik hoop dat het klopt).
-X - 6Y = 1

Hoe het nu verder moet weet ik niet

Alvast bedankt voor de hulp

Dennis
Student hbo - dinsdag 10 februari 2004

Antwoord

Eén lineaire vergelijking met twee variabelen heeft een heleboel oplossingen, namelijk alle getallenparen (x,y) die voldoen aan de vergelijking. In dit geval dus een rechte lijn in het xOy-vlak. Meestal schrijf je dat als:
y=-1/6x-1/6
Richtingscoëfficiënt en zo...

WvR
dinsdag 10 februari 2004

 Re: Lineaire vergelijking 

©2001-2024 WisFaq