Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cotan en secans

De volgende vraag wordt er gesteld:

los op: cotan (2f-70.9313)= -0.742628
los op: sec (f/2 - 41.6203)= -1.902268

Kunnen jullie de uitwerkingen laten zien?

richar
Student hbo - vrijdag 6 februari 2004

Antwoord

Het is misschien het handigst om zowel de cotan als de sec te vervangen door gebruikelijker functies.
Omdat cotanx = 1/tanx, kun je voor de eerste vergelijking schrijven tan(2a-70.9313) = -1.34657 en dat is een bekend type, neem ik aan.
Aan het getal 70.9313 meen ik te zien dat er in graden wordt gerekend.
Je krijgt dan 2a - 70.9313 = -53.4014 + k.180° enz.

De tweede vergelijking kun je nu vast zelf oplossen.
Begin met cos(1/2a - 41.6203) = -0.525688 = cos58.2854 en dan zou het verder moeten lukken.

MBL
vrijdag 6 februari 2004

©2001-2024 WisFaq