Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Benaming zones grafiek

Ik ben aan het werk met een grafiek (een parabool), maar ik heb een probleem met het benoemen van de zones.

De parabool begint op 0,0 en verloopt verder in het positieve vlak tussen de Y-as en x-as. X-as maximaal 10 en de top ligt bij y=20

De eerste bij x=5 is de top, maar hoe heet de zone van x=0 tot x=5?

En hoe wordt het deel genoemd van x=5 tot x=10?

Het is een heel erge standaardisering van de gradiek waar ik mee te maken heb, maar het gaat met name om de benoeming van de eerste helft.

Alvast bedankt voor de hulp.

Dick

Dick
Student hbo - woensdag 21 januari 2004

Antwoord

Ik hoop dat onderstaand plaatje het goede plaatje is.
q19248img1.gif
Links van de top loopt de grafiek omhoog, je zou dit het stijgende deel van de grafiek kunnen noemen.
Rechts van de top loopt de grafiek omlaag, je zou dit het dalende deel van de grafiek kunnen noemen.

hk
vrijdag 23 januari 2004

©2001-2024 WisFaq