Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tangens

Kunt u me helpen bij het oplossen van

lim van x - 0
in (2x/tg2x)
ik zit in de knoop met tg2x

Luiza
Student Hoger Onderwijs België - zondag 11 januari 2004

Antwoord

lim x®0 2x/tg2x = lim y®0 y/tg y (schrijf nu tgy = siny/cosy)
=lim y®0 (y/siny)·cosy = 1·1=1
de lim van dat eerste deel is 1 omdat ook lim y®0 siny/y =1 is (standaardlimiet)

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zondag 11 januari 2004

©2001-2024 WisFaq