Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Quotient

Mijn zoon komt thuis uit groep 8 basisschool met de vragen:
Het quotient van een getal is 2. De deler is 40. hoe groot is het deeltal? en
het dubbele produkt van 12 en 10 is....?
Ik wil hem graag helpen, maar hoe?

Anita
Ouder - maandag 5 januari 2004

Antwoord

a/b=q
dan is a het deeltal, b de deler en q het quotiënt.
Dus: deeltal/deler=quotiënt

Dus als q=2, b=40 en a gezocht staat er:

a/40=2 Û a=80
dit krijg je door beide kanten te vermenigvuldigen met 40.

Een dubbelprodukt van twee getallen is tweemaal het produkt van die getallen dus het dubbelprodukt van 12 en 10 = 2*10*12=240

Mvg,

Els
maandag 5 januari 2004

©2001-2024 WisFaq