Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelsel van Cramer

gegeven:
S = {(p+2)x + 2y = m+p
3x + (p+3)y = m-p met m,p Î

a) voor welke waarde(n) van m en p is het stelsel een stelsel van Cramer?

we hebben gezien dat je enkel een stelsel van cramer hebt als de determinant van de coefficientenmatrix ¹0
dus IAI ¹ 0 Û (p+2).(p+3)-6¹o
uitgewerkt is dit dat p¹0 en p¹-5
nu heb ik voorwaarden voor p.
maar hoe vind ik er voor m?
maar ik vrees dat we concrete waarden moeten vinden, want de volgende vraag is : bepaal de oplossingsverzameling voor de gevonden waarden dmv de formules van Cramer...

Lies
Student Hoger Onderwijs België - maandag 29 december 2003

Antwoord

Aangezien m niet in de coefficientenmatrix voorkomt, is het heel normaal dat het niet-nul zijn van de determinant niet afhangt van de waarde van m. Het feit dat dit dus voor m geen concrete waarden oplevert is geen probleem voor het toepassen van de formules van Cramer.

cl
maandag 29 december 2003

©2001-2024 WisFaq