Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunt van twee lineaire functies

hallo,
ik zit met een vraag vast
k:y=ax+b en l:y=bx+a snijden elkaar in het punt (2,8)
bereken a en b?

Muhamm
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 24 december 2003

Antwoord

Vul de x- en de y-coördinaten in de formules in:

k:8=2a+b
l:8=2b+a

..en dit levert je een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden...

8=2a+b
8=2b+a

8=2a+b
8=a+2b

8=2a+b
16=2a+4b

8=3b
b=22/3

Invullen levert:

8=2a+22/3
2a=51/3
a=16/6=22/3

Waaruit volgt dat k=l

WvR
woensdag 24 december 2003

©2001-2024 WisFaq