Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Pythagoras

Ik denk dat ik een bewijs heb voor de stelling van Pythagoras.

a2+b2=c2
als a=0 dan is b2=c2
of als b=0 dan is a2=c2

klopt het dat je zo de stelling hebt bewezen?

onbeke
Leerling mbo - zaterdag 11 oktober 2003

Antwoord

Hallo onbekend

Nee dat klopt niet, want de stelling van pythagoras geldt in een rechthoekige 3hoek. Maar als je a=0 stelt, zeg je dat een vd zijden van de 3hoek nul is, dus dat het geen 3hoek meer is. Dan geldt die stelling ook niet meer.

jan

Zie Bewijzen voor de stelling van pythagoras

js
zaterdag 11 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq