Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen van de relatieve groei

Ik heb puppy's en wil hun relatieve groei per dag berekenen. vb. Pup 1 woog 540gr. en verloor de eerste dag 80gr. (ongeveer 14,5% dus, maar hoe bereken ik dat correct?) Pup 2 woog 670 gr en kwam 40 gr bij ; of op dag 6 woog pup7 1030gr; en kwam 110gr. bij.
Welke formule kan ik hiervoor in Excel gebruiken?
Dank je alvast voor de moeite !!!

Dora K
Iets anders - vrijdag 10 oktober 2003

Antwoord

Ik zou eerst afspreken dat je spreekt over toename. Als het gewicht dan afneemt, dan is de toename negatief. Als de rel.toename negatief is, dan is er dus sprake van afname.

Je formule wordt dan:
rel.groei=100ˇtoename/gewicht

Voorbeelden:
100ˇ-80/540=-14,8% (afname dus!)
100ˇ40/670=6,0% (toename!)
100ˇ110/1030=10,7% (toename!)

Zou het dan lukken in Excel?

WvR
vrijdag 10 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq