Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limiet

Hoe kan ik aantonen dat de fuctie f(x)= sin 1/x geen limiet heeft in 0?
bedankt

JOS
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 2 oktober 2003

Antwoord

Bedenk dat in om het even welke omgeving van x=0 er steeds een punt zal zijn waarvoor sin(1/x)=1 en ook steeds een punt zal zijn waarvoor sin(1/x)=-1.

Het is dus onmogelijk door voldoende dicht bij x=0 te blijven, willekeurig dicht bij een of ander getal (dat dan de limiet zou geweest zijn) te geraken.

cl
donderdag 2 oktober 2003

 Re: Limiet 

©2001-2024 WisFaq